środa, 3 maja 2017

Ciasteczka kokosowe

Tym razem zrobiłam ciasteczka dla wielbicieli kokosu. Przeważnie stawiam na smak czekolady, ale w tym przepisie nie ma jej ani grama. Po za nią lubię też kokos, a konkretniej wiórki kokosowe i wyroby o tym smaku. Te ciasteczka robi się szybko i nie są za bardzo skomplikowane. Są to chyba pierwsze moje ciasteczka pieczone bez mąki. Były bardzo pyszne.





Składniki:
- 10 dag wiórek kokosowych
- 1 jajko
- 1 łyżka margaryny
- 0,5 szklanki cukru


Sposób przygotowania:
1. Najpierw musimy roztopić margarynę. Gdy już to zrobimy trzeba ją ostudzić.
2. Jajko ucieramy z cukrem na puszystość, następnie do tego dodajemy margarynę (wcześniej roztopioną i ostudzoną) oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy.
3. Z kolei łyżką nakładamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.
5. Wyciągamy ciasteczka i smacznego.



3 komentarze:

  1. Jak nie mogę jeść takich rzeczy, to chociaż się napatrzę.

    OdpowiedzUsuń
  2. O mniam! Bardzo lubie takie ciasteczka.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis ląduje w moim przepiśniku, Twój blog jest dla mnie kopalnią takich kulinarnych pomysłów :)
    Pozdrawiam, Sylwia :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz jak i obserwacje :) Czytam wszystkie komentarze bez wyjątku. Można dodawać anonimowo, ale proszę o podpisanie się ;)